22.8.2016


Odhaduje se, že v ČR žije asi ¼ milionu lidí s neléčenou cukrovkou. A právě neléčená cukrovka představuje riziko – dochází k nevratnému poškození očí, cév, ledvin… Víte, že s pomocí odborníka se šance na úspěch výrazně zvyšuje?

Včasná diagnóza a následná léčba může vše zásadně změnit. Jak jste na tom vy? Znáte hladinu svého krevního cukru? Existuje jednoduchý test, který může potvrdit nebo vyvrátit možné riziko cukrovky.

Česká lékárnická komora ve spolupráci s Centrem diabetologie IKEM pořádají pro farmaceuty Garantovaný kurz ČLnK – Screening diabetu a péče o diabetické pacienty.

Cílem kurzu je v první řadě vytvoření sítě akreditovaných lékáren  podílejících se na záchytu pacientů s dosud nezjištěným diabetem a přispět tak včasným zahájením léčby ke snížení výskytu následných komplikací diabetu. Absolvováním tohoto kurzu bude lékárník na základě získaných znalostí také schopen vést konzultaci s diabetickými pacienty s cílem posílit léčbu a správný přístup diabetika k terapeutickému plánu.
Lékárny a lékárníky zapojené do akce najdete ve vyhledávači lékáren  na našich stránkách nebo v aplikaci pro chytré mobilní telefony s operačním systémem Android nebo iOS (iPhone). Přehled všech lékárníků a Center pro odvykání kouření je na následující tabulce:
Chcete vědět víc o dalších poradenských činnostech v lékárnách?

Zdroj: ČLnK

2021 © Portál MediPool provozuje Walpesa s.r.o.

Infolinka MediPool +420 606 607 706