Již pošesté se Česká stomatologická komora zapojila do organizace Světového dne ústního zdraví, mezinárodního svátku, který pořádá Světová dentální federace (FDI) každoročně 20. března pod názvem World Oral Health Day (WOHD) ve více než 150 zemích světa.

Image

Světový den ústního zdraví 2019 předčil všechna naše očekávání. Po úspěchu loňského ročníku jsme nevěřili, že bychom mohli dosáhnout lepších výsledků. Ale díky pětiměsíční usilovné práci dvacetičlenného kolektivu nadšených lidí, kteří přípravě a organizaci Světového dne ústního zdraví (SDUZ) věnovali nejen svůj pracovní, ale i spoustu volného času, jsme loňské výsledky mnohonásobně překonali.

Na více než 1000 místech v celé republice byly veřejnosti poskytnuty informace o významu ústního zdraví prostřednictvím přednášek, nácviků správné ústní hygieny, besed, seminářů a miniworkshopů organizovaných zubními lékaři, dentálními hygienistkami, studenty dentální hygieny, studenty zubního lékařství a informačních kampaní významných řetězců lékáren, drogerií, hypermarketů a některých e-shopů.
Téměř 9 500 letošních účastníků, z toho 5 400 edukovaných dětí, 3 800 dospělých a seniorů a více než 290 lektorů, jsou dokladem toho, že lidé si stále více uvědomují, jaký význam má péče o zuby a přijímají svou míru odpovědnosti za ústní zdraví.
Díky pracovnímu nasazení všech, kteří se na přípravě a organizaci SDUZ podíleli, se opět podařilo zorganizovat jednu z největších preventivních akcí v ČR, financovanou pouze ze zdrojů ČSK a partnerů.

Zdroj: ČSK

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

2021 © Portál MediPool provozuje Walpesa s.r.o.

Infolinka MediPool +420 606 607 706

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x