Typy průkazů zdravotního pojištění ke stažení [.PDF]Plná péče podle právních předpisů státu, kde je poskytována – stejná péče, na kterou má nárok místní pojištěnec.

Lékařsky nezbytná zdravotní péče – zdravotní péče poskytovaná v zemi pobytu, kterou z lékařského hlediska vyžaduje zdravotní stav osoby, např. včetně operačního zákroku, pooperačních prohlídek a péče, prohlídek v těhotenství, porodu a poporodní péče o matku i novorozence, očkování dle očkovacího průkazu a v případě akutního nebezpečí (tetanus, vzteklina), pravidelné péče a prohlídek v případě chronického onemocnění, kontrol během léčení atd.
Nejde o takovou zdravotní péči, za kterou by osoba do jiné země přímo vycestovala, nebo o péči, kterou by zdravotní stav osoby nevyžadoval (např. kosmetická operace, odložitelné preventivní prohlídky).
Péče musí být poskytnuta v takovém rozsahu, aby pacient nemusel odcestovat do země pojištění dříve, než zamýšlel.
V případě chronických onemocnění, vyžadujících pravidelnou péči (dialýza, kyslíková terapie) je třeba, aby pacient před vycestováním domluvil její poskytnutí se zahraničním zdravotnickým zařízením. konkrétním rozsahu a způsobu poskytnutí rozhoduje místní ošetřující lékař.

Rozsah neodkladné zdravotní péče určuje ošetřující lékař – podle definice neodkladné péče.

Odkazy na stránky Centra mezistátních úhrad
http://www.cmu.cz/cs/pro-poskytovatele/leceni-poj-z-eu/nezbytna-pece
http://www.cmu.cz/cs/pro-poskytovatele/leceni-poj-z-non-eu
http://www.cmu.cz/cs/pro-poskytovatele/leceni-pac-z-tretiho-statu

2021 © Portál MediPool provozuje Walpesa s.r.o.

Infolinka MediPool +420 606 607 706